2020 m. sausio 31 d., penktadienis

Bendradarbiavimas, pasitelkiant skaitmenines technologijas


Priešmokyklinio ugdymo grupė „Pelėdžiukai“ ir ankstyvojo amžiaus grupė „Katinėliai“.
Vaikų amžius 6-7 m, bei 2-3 m
Auklėtojos: Albina Kasparienė, Edita Miškūnienė

Priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai spalvino piešinius, kurie, pasinaudojus skaitmeninėmis technologijomis, atgijo. Mašinos pradėjo važiuoti, paukščiai skraidyti. Vienas berniukas išsakė norą, kad tokį piešinį norėtų parodyti savo jaunesnei sesutei.
TIKSLAS – Susipažinti su skaitmeninio turinio įvairove.
UŽDAVINIAI:
    - Kurti skaitmeninį turinį, naudojant įvairias technologijas: piešti, štampuoti, ieškoti informacijos interaktyvioje knygoje. 
      - Bendrauti ir bendradarbiauti skirtingų įgūdžių vaikams. 
      - Dalytis savo žiniomis ir domėtis kitų sukurtu skaitmeniniu turiniu.
Technologijos naudingiausios vaikams kai jos pateikiamos, ne kaip laiko praleidimo priemonė, o įrankis, skirtas realizuoti savo svajonėms, kūrybai, smalsumo patenkinimui. Priešmokyklinio ugdymo grupę lankantys vaikai aplankė ankstyvojo amžiaus grupės ugdytinius. Vaikai štampukais kūrė atvirutes, o  vėliau, į štampuotą eglę, nukreipę telefoną, kuriame integruota programa, stebėjo sostinėje papuoštą eglę. Priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai spalvino gaisrinės mašiną. Ši mašina, stebint telefonu su specialia programa,  pumpuoja ir lieja vandenį. Ankstyvojo amžiaus vaikai nori sužinoti kaip viskas aplinkui veikia ir jiems smalsu buvo stebėti animaciją, kuri pasirodydavo vartant spalvingą knygą apie metų laikus. Technologijų dėka vaikai praplėtė savo galimybes, neįtikėtinais būdais įsisavino informaciją, bendradarbiaudami dalinosi savo patirtimi.